Rotterdam maakt zich op voor finale Europa Conference League

Dit item wordt gedurende de dag aangevuld

 

Overal kleurt het rood en wit, niet enkel in Rotterdam en omstreken, maar ook in Tirana. Duizenden supporters zijn inmiddels afgereisd naar Tirana, allemaal met maar een doel: Feyenoord de Europa Conference League zien winnen. Feyenoord kreeg “maar” 4000 wedstrijdkaarten voor de finale in de Arena Kombëtare, veel te weinig voor alle aanwezige supporters en daarom is er in Tirana ook een ware fanzone ingericht waar men live de wedstrijd op schermen kan volgen. Op Stadhuisplein in Rotterdam gaat het uitverkochte Feyenoord festival om 17:00 uur van start en ook de Kuip zal volledig vol zitten net als vele andere plekken in Rotterdam. De finale van de Europa Conference League tussen Feyenoord en AS Roma begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via ESPN en Veronica.

 

Fanshop

 

De Feyenoord fanshop op het Binnenwegplein verkocht vandaag speciale finale merchandise. Vele supporters stonden lang in de rij om een sjaal of shirt te bemachtigen.Supporter Alfonso had de allerlaatste sjaal. De fanshop zou volgens de website om 16:00 uur haar deuren sluiten, maar door de drukte werd dit 16:45 uur. Vele supporters bleven teleurgesteld achter.
 

 

 
 

Stadhuisplein

 
Het Stadhuisplein in Rotterdam stroomt al lekker vol met enthousiaste supporters. De sfeer zit er al goed in en er wordt volop gezongen. De spanning is voelbaar in het centrum.

 

 

 

 

Tirana

 
Ook op de fanzone in Tirana zit de sfeer er goed in. Stadionspeaker Peter Houtman zweept de boel lekker op.

 


 

 

Opstelling

Feyenoord speelt vandaag haar vierde europese finale, drie werden er al gewonnen. Vanavond de taak aan deze elf om daar vier van te maken: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Nelson, Dessers en Sinisterra.

 

De wedstrijd

Feyenoord heeft afgetrapt.
In de 32e minuut komt AS Roma op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Zaniolo.
Na een moeizame eerste helft gaat Feyenoord met een 1-0 achterstand de rust in.
En we zijn begonnen aan de tweede helft.
Er komen 5 min blessuretijd bij.
Helaas, AS Roma wint de allereerste finale van de Europa Conference League.