Rellen in Rotterdam Centrum na verlies Feyenoord (video)

In de omgeving van de Kruiskade en Lijnbaan in het centrum van Rotterdam gaat het helemaal los. Grote groepen supporters keren zich tegen de politie die zich inmiddels al heeft moeten terugtrekken. Er wordt met stenen, fietsen en meubilair gegooid. Er zijn inmiddels tenminste 72 aanhoudingen verricht. De Mobiele Eenheid drijft de groep in de richting van het Schouwburgplein. Diverse winkelruiten zijn al gesneuveld.

 

De Mobiele Eenheid voert in het centrum van Rotterdam diverse charges uit. Op de Coolsingel zijn vier waterwerpers tegelijk ingezet om de relschoppers in de richting van het Hofplein te drijven. In de omgeving van het Kruisplein zijn meerdere beelden van het kunstproject Heart work heroes vernield. Inmiddels is de groep relschoppers met waterwerpers de richting van het Centraal Station opgedreven.

 

Update donderdag 26-05-2022

Op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam zijn vernielingen aangericht. Zo moesten winkelruiten, bloempotten, vlaggenmasten, fietsen en scooters het ontgelden. Ook werden meerdere beelden van het kunstproject Heart work heroes vernield. Hoeveel de schade bedraagt wordt nog in kaart gebracht. Bij de rellen zijn ook twee agenten gewond geraakt door een gegooid glas en een steen. Zij konden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden. Tot nu toe zijn 72 personen aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen aan de hand van camerabeelden niet uit.