Metro bungelt op 8 meter hoogte na ongeval Spijkenisse (video)

Afgelopen nacht omstreeks 00:30 uur is bij metrostation De Akkers in Spijkenisse een metro door het stootblok heen gereden. Het stootblok is hierbij weggeslagen en ligt tientallen meters verderop op het ondergelegen loop-/fietspad. Het treinstel bungelt op zo’n 8 meter hoogte boven de grond en rust daarbij op een kunstwerk dat eruit ziet als een staartvin van een walvis. Tijdens het incident vervoerde de metro geen passagiers. De bestuurder is erg geschrokken, maar wonder boven wonder niet gewond geraakt. Wel is hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

 

GRIP1

Vanwege de complexe situatie, het metrostel hangt boven het water en rust op een kunstwerk, hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP1. De RET en de hulpdiensten bekijken samen hoe zij de metro op een veilige manier kunnen bergen. Bekeken moet worden of het kunstwerk het houdt en of men bij het metrostel kan komen. De omgeving zal nog geruime tijd afgezet blijven.

 

Onderzoek

Het onderzoek naar het bizarre metro ongeval in Spijkenisse is nog in volle gang. De machinist van het metrostel is aangehouden en wordt verhoord door de politie.