Zoektocht naar vermisten na explosie pas verder als getroffen pand veilig is

Het onderzoek naar de explosie die maandagavond even voor 20:30 uur een appartementencomplex verwoeste aan de Schammenkamp op Rotterdam-Zuid is in volle gang. Bij de ontploffing in een garage onder de woningen raakten twee personen gewond. Drie worden nog vermist. Gevreesd wordt dat zij onder het puin liggen.

 

Zolang het niet veilig is om het getroffen pand te betreden kan niet gezocht worden naar de vermisten. De politie heeft met speurhonden gezocht die getraind zijn om overleden personen te lokaliseren. De honden hebben op diverse plekken in het een signaal afgeven door te blaffen. Mogelijk hebben zij een spoor geroken van de vermisten.

 

Het actief zoeken naar de slachtoffers kan nog wel enige tijd duren. Dat kan pas wanneer het pand gestut is en door een bouwkundige wordt vrijgegeven, omdat het veilig genoeg is. Ook pas dan kan de forensische opsporing sporenonderzoek doen op het plaatsdelict.

 

Vooralsnog is er niets bekend over de oorzaak van de explosie. Van de 44 woningen die na de explosie werden ontruimd zijn 12 tot 15 huizen zo zwaar beschadigd dat ze voorgoed onbewoonbaar zijn verklaard.

 

Een groot deel van het getroffen pand is inmiddels gesloopt met een kraan.