Gewonden en veel schade door explosie in appartementencomplex Rotterdam-Zuid

Een explosie heeft maandagavond een deel van een appartementencomplex op de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid verwoest. Ook huizen in de omgeving raakten zwaarbeschadigd door de klap. Een onbekend aantal mensen raakten daardoor gewond.

 

De explosie was rond 20.30 uur en in een groot deel van Rotterdam en omgeving te horen. Na de explosie brak brand uit in het wooncomplex en in de garageboxen onder de woningen.

 

Ook huizen en gebouwen in de omgeving raakten flink gehavend. Zo raakte de gevel van een flat zwaarbeschadigd en sneuvelden tientallen ramen. De omgeving lag bezaaid met brokstukken en puin. Door de kracht van de klap is een auto op zijn kant geblazen.

 

Een opslag in de buurt van het getroffen pand werd met spoed leeggehaald. In de loods laggen grote hoeveelheden vuurwerk opgeslagen.

 

Er wordt nog onderzocht naar drie personen die worden vermist. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend.

 

De brand na de explosie heeft de hele nacht gewoed. Het duurde tot de volgende ochtend voordat het vuur onder controle was. Dat kwam onder meer omdat het afsluiten het gas lastig was. Om het de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer een pand aan de achterzijde gesloopt met een kraan. Het ging om een opslag van een witgoedhandel.