Man (29) zwaargewond bij schietpartij Vlaardingen-West

Bij een schietpartij in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen-West is in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is in zijn hoofd geraakt en is er slecht aan toe, melden bronnen aan deze website.

 

De melding van het schietincident kwam even voor 02:00 uur bij de hulpdiensten binnen. Die vonden het slachtoffer zwaargewond in de woning en hebben hem gereanimeerd. De man is daarna met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehesen en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Agenten konden vrijwel direct na het incident een verdachte aanhouden in de Coornhertstraat. De 24-jarige man uit Den Haag rende de portiek uit, toen agenten aankwamen. Bij de aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost, ook is er gericht op hem geschoten. De verdachte raakte hierbij niet gewond. Hij zit vast en wordt verhoord door de recherche.

 

Ook een 23-jarige man uit Vlaardingen die tijdens de schietpartij in het huis was is aangehouden. Daarnaast is zondag een derde verdachte aangehouden. Van allemaal wordt een eventuele rol onderzocht.

 

Ten tijde van de schietpartij was er een klein kindje in de woning aanwezig, dat bleef ongedeerd en is overgedragen aan familieleden. Forensisch rechercheurs hebben zowel op straat als in de woning sporen veiliggesteld. Bij het sporenonderzoek is ook gebruikt gemaakt van speurhonden.