Weer aanslag bij Vlaardingse loodgieter

Bij de woning van een Vlaardingse loodgieter aan de Gretha Hofstralaan heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. De schade aan de woning is behoorlijk, zo sneuvelde er meerdere ruiten en raakte de deur zwaarbeschadigd. De politie heeft kort daarna een 26-jarige Rotterdammer aangehouden.

 

Team Explosieven Veiligheid (TEV) en de Forensische Opsporing (FO) hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht. Afgelopen zaterdagavond werd er voor dezelfde woning, die i.v.m. de veiligheid al door de burgemeester was gesloten, ook al een explosief geplaatst. Vannacht was het dus opnieuw raak, iets na middernacht ging het explosief af. Een beveiligingscamera welke door de gemeente voor de woning was geplaatst heeft alles geregistreerd.

 

De Vlaardingse loodgieter is het afgelopen jaar al meerdere keren doelwit geweest van explosies. Zo ging er op vrijdag 8 december nog een explosief af bij zijn bedrijfspand aan de Koninginnestraat in Vlaardingen. Bij deze explosie was de schade ook aanzienlijk. In april van dit jaar werden er ook al twee bedrijfswagens van het loodgietersbedrijf opgeblazen.

 

Voor de andere incidenten is nog geen verdachte aangehouden. Ook over het motief van de bomaanslagen is nog niets bekend. De politie heeft alle zaken in onderzoek.