Na explosies nu ook explosief bij woning Vlaardingse loodgieter

Bij het huis van de eigenaar van het Vlaardingse loodgietersbedrijf dat het afgelopen jaar meerdere keren doelwit was van een explosie is zaterdagavond een explosief achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het verdachte pakket veiliggesteld, daarna is het op een andere locatie tot ontploffing gebracht.

 

De bewoner had op zijn camera gezien dat het explosief werd neergelegd. De politie was net te laat om een verdachte te kunnen aanhouden. De Gretha Hofstralaan was enkele uren afgesloten voor onderzoek. Enkele omliggende woningen werden ontruimd.

 

De woning werd gisteren al gesloten door de Vlaardingse burgemeester, samen met nog twee panden van het bedrijf op de Wilhelminastraat en de Koninginnenstraat. Die laatste raakte een dag eerder raakte beschadigd toen even voor 20.00 uur een explosief afging. Daarbij liepen de ramen en de deur van het huis flinke schade op.

 

In april dit jaar was de pick-uptruck van het bedrijf ook twee keer doelwit. Op vier april ging een explosief af bij de auto die geparkeerd stond aan de Gretha Hofstralaan. Vier dagen later, op acht april, raakte de pick-up beschadigd toen een explosief afging op de Koniginnestraat in Vlaardingen. Daarbij raakte ook een huis zwaar beschadigd.

 

In de nacht van dinsdag op woensdag ging even verderop, in de Oosterdwarsstraat ook al een explosief af. Wie daarvan het doelwit was, is niet bekendgemaakt. De gemeente had na de explosie een mobiele camera geplaatst.