Acht verdachten aangehouden voor cocaïnesmokkel via Rotterdamse haven

Acht verdachten zijn dinsdag aangehouden voor de invoer van honderden kilo’s cocaïne via de Rotterdamse haven, wapenbezit en niet-ambtelijke corruptie. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekend gemaakt.

 

De verdachten zijn vier mannen uit Rotterdam van 23, 27, 30 en 55 jaar oud. Een man uit Ridderkerk van 27, een 33-jarige man uit de gemeente Moerdijk en 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ook is een 25-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden.

 

De acht zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hun voorarrest met twee weken verlengd. Zij zitten in volledige beperkingen, dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.
Tijdens huiszoekingen zijn op verschillende plekken drugs, contant geld, wapens een gegevensdragers in beslag genomen.

 

De verdachten werden aangehouden in het kader van een onderzoek door het Combiteam Havens. Leden van dit samenwerkingsverband van zeehavenpolitie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie hielden twee personen aan in de buurt van een tankstation aan de Groenix van Zoelenlaan.

 

Enkele honderden meters verderop is op een parkeerplaats aan de Bolnesserkade een personenauto en een vrachtwagen met een koelcontainer in beslag genomen door het Team Bijzondere Bijstand van de douane.