Team Bijzondere Bijstand houdt meerdere mensen aan in lopend onderzoek

Bij een actie van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane zijn vanmiddag in Rotterdam meerdere personen aangehouden. Even voor 16:00 uur kwam het speciale team van de Douane in actie en hield tenminste twee personen aan in de buurt van een tankstation aan de Groeninx van Zoelenlaan.

 

Enkele honderden meters verderop op een parkeerplaats aan de Bolnesserkade werd een vrachtwagen met een koelcontainer en personenauto bewaakt door leden van het TBB. Vermoedelijk behoren de aangehouden verdachten bij deze voertuigen en zijn zij bij aankomst van het TBB te voet gevlucht. Zowel de vrachtwagen met koelcontainer als de personenauto zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

 

Navraag bij het Openbaar Ministerie (OM) leert dat het gaat om een lopend onderzoek van het Combiteam Havens. Het Combiteam Havens is een samenwerkingsverband van de zeehavenpolitie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

 

Ook heeft het OM de aanhouding van meerdere personen bevestigd. Of en hoeveel verdovende middelen er zijn aangetroffen in de voertuigen is niet bekend.