Actievoerders blokkeren het Weena in Rotterdam

Extinction Rebellion heeft met tientallen actievoerders het Weena in Rotterdam geblokkeerd. Om iets over twaalven kwamen actievoerders uit diverse richtingen het Weena op. Enkele leden van de groep hebben zich inmiddels vastgeketend aan een buizenframe op een auto waar ter maskering een dakkoffer op lag. Een man heeft zich met een fietsslot aan het stuur van een auto vastgemaakt. Steeds meer mensen sluiten zich bij de actie aan en ketenen zich aan elkaar vast.

 

Vandaag moet de grote afsluiter worden van de actieweek “Rebellie tegen de fossiele industrie”. De afgelopen week hielden zij al een Walk of Resistance in de straten van Rotterdam, een bezetting bij de BP Raffinaderij en diverse bannerdrops op o.a. Shell Pernis.

 

Rond half 4 werd ook het Hofplein geblokkeerd door leden van Extinction Rebellion, hierdoor ontstond een flinke verkeerschaos en ondervond ook het tramverkeer hinder. Enige tijd later werd de demonstratie door burgemeester Aboutaleb beëindigd en werden de aanwezige demonstranten gevorderd het gebied te verlaten. Hier werd geen gehoord aangegeven, de meeste demonstranten hadden zich vastgeketend en vastgelijmd. De Technische Eenheid van de politie is geruime tijd bezig geweest met verfkrabbers en flesjes cola om de vastgelijmde personen los te krijgen. Uiteindelijk werden tientallen actievoerders aangehouden en met RET bussen afgevoerd naar het politiebureau.