Arrestatieteam haalt agressieve man uit woning Spijkenisse

Het arrestatieteam is vanmiddag in actie gekomen om een agressieve man uit zijn flatwoning te halen aan de Grote Beerstraat in Spijkenisse. Alles begon in de nacht van zaterdag op zondag nadat de politie meldingen binnenkreeg over geluidsoverlast. Toen de politie vanmorgen weer een melding van overlast kreeg en bij de man aan de deur gingen, escaleerde de situatie. Zo dreigde de verdachte om iedereen van het leven te beroven en gooide hij van de 3e etage een tweezitsbank naar beneden.

 

Er is nog getracht om met de inzet van een korpsonderhandelaar van de politie contact met de man te leggen. Echter lukte dit niet. Ook had de politie informatie ontvangen dat de man mogelijk gewapend was. Hierop is besloten om het arrestatieteam in te zetten. Met behulp van de hoogwerker van de brandweer zijn twee leden van het AT het dak van het flat opgegaan. Hierna hebben zij de woning van de man al abseilend betreden via het balkon. Ondertussen werd door een ander deel van het arrestatieteam de voordeur van de woning geforceerd. Om de verdachte af te leiden werd er een zogeheten flashbang granaat op het balkon gegooid. Deze granaat geeft een hele harde knal waardoor personen in de directe omgeving enkele seconden gedesori├źnteerd raken. Deze seconden kan het arrestatieteam goed gebruiken om een verdachte te overmeesteren.

 

De aangehouden man is geblindoekt overgebracht naar het politiebureau. Het is nog onduidelijk of er wapens zijn aangetroffen in woning. Ten tijde van het incident stonden de brandweer en ambulancedienst stand-by.