Tweede onrustige avond voor Rotterdam-Zuid

Voor de tweede avond op rij is het onrustig op Rotterdam-Zuid. Weer verzamelden grote groepen jongeren zich op de Beijerlandselaan en directe omgeving. Er werden aan het begin van de avond al zeker acht aanhoudingen verricht en diverse boetes uitgedeeld voor samenscholing en het niet voldoen aan de identificatieplicht. In totaal werden op deze tweede avond van de avondklokrellen zeker 33 personen aangehouden in Rotterdam.

 

Mobiele Eenheid

Tijdens een charge van de Mobiele Eenheid op de 2de Rosestraat is een ME bus op een betonblok gebotst. Het voertuig kon niet meer worden ingezet. Ook zijn hierbij meerdere aanhoudingen verricht.

 

Noodbevel

Burgemeester Aboutaleb heeft ook nu weer een noodbevel afgekondigd voor het gehele gebied Feijenoord. Het bevel is op 26 januari 2021 19.20 uur in werking getreden en vervalt op 27 januari 2021 04.30 uur. Prins Alexander werd eerder op de avond aangewezen als veiligheidsrisicogebied, omdat er ook voor dit gebied was opgeroepen om te komen rellen.

 

Avondklok

Even na 21:00 uur is de Mobiele Eenheid begonnen met het schoonvegen van de wijk, beginnend bij de Beijerlandselaan in de richting van de Groene Hilledijk. Iedereen die zich nog op straat bevond zou worden aangehouden. Er stonden stadsbussen van de RET klaar om de arrestanten te kunnen afvoeren naar het politiebureau. Uiteindelijk werd een persoon tijdens het schoonvegen door de Mobiele Eenheid aangehouden op de Beijerlandselaan vanwege het overtreden van de avondklok.