Groot onderzoek naar bizar ongeval met metro in Spijkenisse

De politie, gemeente en het vervoersbedrijf RET zijn een groot onderzoek gestart naar het bizarre ongeval met een metrostel in Spijkenisse. Het is een standaard procedure dat dergelijke incidenten nauwkeurig worden onderzocht. De autoriteiten willen weten wat er nu precies is gebeurd. De metrobestuurder is aangehouden voor verhoor. Ook dit is onderdeel van de procedure.

 

Bizar ongeval

Afgelopen nacht eindigde een metrostel van de RET op een staart van een walvis bij metrostation De Akkers in Spijkenisse. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De metrobestuurder wist zichzelf in veiligheid te brengen.

 

Berging

De veiligheidsregio is druk bezig om een plan te maken voor de berging van de metrotrein. Specialisten van de verschillende instanties zijn in overleg. De situatie is uiterst instabiel en er moet dus zorgvuldig worden opgetreden. De gemeente Nissewaard gaat vanmiddag de berging van het metrostel in De Akkers voorbereiden. Er worden 4 bomen gerooid, de sloot wordt tijdelijk gedempt en er komen rijplaten. Zo komt er ruimte voor een kraan.

 

Morgenochtend zal begonnen worden met de berging van de metrotrein. Zodra het metrostel morgen naar beneden is getakeld zal de inspectie IL&T samen met de politie het onderzoek naar de oorzaak starten. De bestuurder van de metro is door de politie gehoord en naar huis gezonden.

 

Video en meer beelden zijn te vinden op de volgende link.