Arrestatietam ingezet nadat man gaskraan opendraait in Rotterdam (video)

Tientallen mensen moesten in de nacht van vrijdag op zaterdag hun woning verlaten op last van de politie nadat een man de gaskraan in zijn woning had opengedraaid aan de Brederodestraat in Rotterdam. De man hing op de derde verdieping half uit het raam met een brandende sigaret in zijn mond.

 

Ook schreeuwde hij diverse teksten waaronder “Allahu akbar”. Onderhandelaars van de politie hebben lange tijd contact met man proberen te leggen, echter lukte het hen niet om de man zich over te laten geven. Enkele tientallen brandweerlieden en ambulancepersoneel stonden stand-by voor mocht de boel toch exploderen.

 

Medewerkers van netbeheer Stedin hebben, beveiligd door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI), de gasleiding weten af te sluiten. Hierna hebben het Team Parate Eenheid (TPE) samen met het arrestatieteam van de BSB de woning binnengevallen en de man weten te overmeesteren. Een operator van de DSI betrad de woning al abseilend vanaf het dak.

 

De man is aangehouden en er zal gekeken worden voor passende hulp voor hem. Na enkele uren konden de ontruimde buurtbewoners weer terug hun huis in.