38 aanhoudingen in Rotterdamse haven in verband met drugs

Politie en douane hebben de afgelopen dagen in de Rotterdamse haven 37 uithalers aangehouden. Onder wie dertien minderjarigen. De vier jongste waren 15 jaar oud. Ook is een vrachtwagenchauffeur aangehouden.

 

De uithalers komen uit Alkmaar, Rijssen, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Ridderkerk, Hoogvliet en Rotterdam. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, meldt de politie.

 

Naar aanleiding van deze aanhoudingen heeft de politie donderdag en vrijdag een zogeheten 100%-controle gehouden. Dat betekent dat iedere auto wordt gecontroleerd. Tientallen agenten in kogelwerende vesten hadden controleposten opgeworpen, onder meer bij de ECT Delta Terminal en bij de Yukonweg. Vrachtwagens werden alleen steekproefsgewijs gecontroleerd.

 

Tijden deze controle is een 61-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vinkeveen aangehouden omdat hij drugs vervoerde. Zijn vrachtwagen met de drugs werd aangetroffen op een bedrijventerrein.

 

Uithalers worden door criminele organisaties ingezet om drugs uit containers te halen. In de Rotterdamse haven gaat het in bijna alle gevallen om cocaïne.