Wijkagent ontdekt bij toeval amfetaminelaboratorium in Vlaardingen

Het amfetaminelaboratorium dat woensdag is ontmanteld aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen, werd een dag eerder bij toeval ontdekt door een wijkagent op patrouille. Het lab zat verstopt in een bedrijfspand.

 

De agent zag aan het begin van de avond een man sjouwen met grote gasflessen. Het viel de wijkagent op dat de man de flessen niet via de grote roldeur van het bedrijfspand naar binnen sjouwde, maar via de veel kleinere personeningang. Toen de agent de man daarop aansprak, ging die ervandoor.

 

Toen de agent vervolgens in het pand keek, ontdekte hij het lab. Daarop zijn de brandweer en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie opgeroepen. Dit LFO is gespecialiseerd in het werken met gevaarlijke stoffen. Zij hebben dinsdagavond in het lab onderzoek gedaan en sporen verzameld.

 

Het laboratorium zat verstopt in een ruimte die in een bedrijfspand was gebouwd. Binnen stonden verschillende ketels voor de bereiding van de drugs. Ook werden er tientallen vaten met chemicali├źn aangetroffen en grote gasflessen.

 

Bij de ontdekking was het lab niet in werking, waarschijnlijk was dit eerder wel het geval. De LFO heeft samen met een gespecialiseerd bedrijf het lab ontmanteld. Tot op heden is er nog niemand aangehouden.