Deelnemers opschoondag vinden explosief in de buurt van huis Vlaardingse loodgieter

Deelnemers aan de Landelijke Opschoondag hebben zaterdag in de omgeving van de Prins Hendriklaan in Vlaardingen een verdachte tas gevonden. Die lag hemelsbreed op enkele honderden meters van het huis van de Vlaardingse loodgieter, die geplaagd wordt door een reeks explosies. Het is onbekend of de tas iets met de loodgieter te maken heeft.

 

De vinders hadden de tas kort meegenomen, maar uiteindelijk achtergelaten in een park en de politie gewaarschuwd. Die heeft de vindplaats ruim afgezet.

 

Team Explosieven Veiligheid van de politie heeft de tas onderzocht en röntgenfoto’s gemaakt. In de tas bleek daadwerkelijk een explosief te zitten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

 

De Vlaardingse loodgieter wordt al een jaar geteisterd door explosies bij zijn huis, en bij dat van familieleden. Ook is twee keer een pick-uptruck van hem opgeblazen. Zijn woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is inmiddels door de burgemeester definitief gesloten. Waarom de loodgieter doelwit is, is niet bekendgemaakt.