Automobilist aangehouden na wilde achtervolging in Vlaardingen

Een wilde politieachtervolging is woensdagavond rond 22:15 uur geëindigd aan de Zuidbuurt in Vlaardingen. Een kwartiertje eerder gaven agenten een automobilist een stopteken. Hierop ging de auto er met hoge snelheid en met gedoofde lichten vandoor. Wat volgde was een kat en muis spel tussen de automobilist en de politie.

 

Ondertussen sloten zeker acht politieauto’s zich aan bij de achtervolging. De achtervolging eindigde uiteindelijk aan de Zuidbuurt. Hier kon de bestuurder direct in de boeien worden geslagen. In de auto bevonden zich ook twee minderjarigen, deze zijn bij hun ouders thuis gebracht door de politie. Bij de achtervolging raakte niemand gewond.

 

De bestuurder van de auto was niet in het bezit van een rijbewijs. Naar verluidt zou hij al vaker door de politie zijn aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten hebben ook een speekseltest bij de man afgenomen omdat zij aanwijzingen hadden dat deze onder invloed reed van verdovende middelen. De uitslag van deze test in nog niet bekend. De auto is door de politie in beslag genomen.

 

De bestuurder van de auto was inmiddels wel zo misselijk geworden van zijn eigen rijstel dat zijn maag inhoud eruit kwam. Agenten hebben tijdens de rit naar het politiebureau een vuilniszak voor hem gehouden zodat hij de politiebus niet zou bevuilen.