Douane rijdt drie uithalers klem in Rotterdamse Waalhaven

De douane heeft in de Rotterdamse haven in de nacht van vrijdag op zaterdag drie uithalers aangehouden. De drie zijn even na middernacht na een achtervolging met hoge snelheid klemgereden op de Waalhaven Zuidzijde en overgedragen aan de politie. Het gaat om mannen van 24 jaar oud uit Ridderkerk, een 18-jarige uit Dordrecht en een 27-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

Vermoedelijk wilden de mannen zich voordoen als havenwerkers. In de auto troffen douaniers werkjassen, hesjes en werkbroeken aan. Ook zijn grote zwarte sporttassen in beslag genomen. Hierin zou vermoedelijk de drugs vervoerd moeten worden.

 

Het trio was waarschijnlijk op zoek naar drugs bij een bedrijf dat lege containers opslaat. De smokkel via lege containers is de afgelopen jaren in opkomst. Criminelen verstoppen relatief kleine partijen van enkele tientallen kilo’s cocaïne in een lege ruimte bij de motor die producten in de container koelt.

 

Na de aanhouding heeft het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane gezocht op het haventerrein. Het is onbekend of zij drugs hebben aangetroffen. De drie mannen zitten vast.