Honderdduizenden vieren uitbundig kampioenschap Feyenoord

Rotterdam was twee dagen in de ban van de 16e landstitel van Feyenoord. Op zondag 14 mei volgden duizenden mensen de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op verschillende plekken in de stad. Naast een volle Kuip stonden er op het Willemsplein, de Binnenrotte en op het Stadhuisplein grote schermen om de wedstrijd te volgen.

 

Direct na de overwinning stroomden de tienduizenden fans naar het Hofplein voor de traditionele duik in de fontein. Er werden fakkels met groene en rode rook afgestoken, met vlaggen gezwaaid en met vuurwerk geknald. De avond verliep vooral feestelijk.

 

Tegen middernacht werden de feestvierders verzocht om te vertrekken. Omdat niet iedereen gehoor gaf aan die oproep werd de Mobiele Eenheid en de geleende Duitse waterwerper ingezet. In totaal werden die avond ruim 100 mensen aangehouden. Ondertussen waren de opbouwwerkzaamheden voor de huldiging voor de volgende dag in volle gang. Vroeg in de ochtend meldde de eerste supporters zich voor een goede plek.

 

Meer dan honderdduizend mensen waren naar Rotterdam gekomen om een glimp op te vangen van de selectie en coach Arne Slot op het bordes met de kampioensschaal. Ook deze dag verliep voornamelijk feestelijk. Er werden 21 (klopt dit nog?) mensen aangehouden, onder meer voor het afsteken van vuurwerk of openbare dronkenschap.