Arrestatieteam valt drugslab binnen in loods Oud-Beijerland

De politie ontving vrijdagavond een tip dat er mogelijk in een pand aan de Zinkweg in Oud-Beijerland een drugslab zou zitten. Agenten die naar aanleiding van deze tip naar het pand gingen, zagen een auto wegrijden met daarin twee mannen. Op de Oud-Cromstrijensedijk Westzijde in Klaaswaal zijn deze mannen aangehouden. In de auto zaten een 64-jarige Belg en een 25-jarige man uit Veldhoven.

 

Vervolgens is door het arrestatieteam een inval gedaan in de loods aan de Zinkweg. Tijdens de inval probeerden twee mannen weg te vluchten. Eén kon direct worden aangehouden, de andere ontkwam, maar is korte tijd later alsnog aangehouden toen hij stond te liften langs de N217.
In de woning behorend bij de loods waren nog twee mannen aanwezig. Ook zij zijn voor nader onderzoek aangehouden.

 

De liftende man die werd aangehouden langs de N217 is een 27-jarige man uit Somalië. De aanhoudingen bij de loods en woning betroffen een 35-jarige man uit Maasdam, een 31-jarige man uit Oud-Beijerland en een man waarvan de identiteit onbekend is.

 

In de loods werd inderdaad een werkend drugslab gevonden. De loods stond vol grondstoffen en apparatuur voor de productie van synthetische drugs. Met behulp van specialistische bedrijven wordt het drugslab ontmanteld. De politie doet nader onderzoek.