Klopjacht in Doetinchemse woonwijk op moordverdachte Bretly Dorder

De politie heeft zaterdagavond een klopjacht gehouden in de Doetinchemse wijk Dichteren op de voortvluchtige moordverdachte Bretly Dorder.

 

Eerst arriveerde een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en viel een woning binnen aan het Hof van Parma. Na een grondige doorzoeking werd de verdachte echter niet aangetroffen. Niet alleen de woning werd doorzocht, ook werden de daken beklommen van de omliggende woningen.

 

Na de inval werden meerdere straten in de wijk afgesloten door agenten die kogelwerende vesten droegen. Ook vloog er een politiehelikopter boven de wijk. Spoedig arriveerden speurhonden ter plaatse, die in de wijk hebben gezocht. Desondanks werd, voor zover bekend, de verdachte niet gevonden. De politie is langs buurtbewoners gegaan om te vragen of ze zaterdag iets hebben gezien. Daarbij bevestigden agenten dat het ging om een zoekactie naar de voortvluchtige Bretly Dorder.

 

Zaterdagmiddag heeft de politie een foto vrijgegeven van Dorder. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk misdrijf aan het Handelsplein in Rotterdam en van een steekpartij met een gewonde in Zutphen.