Palestijnse vlag geprojecteerd op Euromast Rotterdam

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben woensdagavond de afbeelding van een Palestijnse vlag geprojecteerd op de Euromast in Rotterdam. De projectie vanuit een gebouw in de buurt startte rond 21:00 uur en duurde een uur. Met de projectie wil de actiegroep hun solidariteit tonen met de Palestijnen.

 

XR wil dat de Nederlandse overheid zich inzit voor “Palestijnse onafhankelijkheid”. Daarnaast eist XR dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verschijnt voor het Internationaal Strafhof in Den Haag en berecht wordt voor oorlogsmisdaden.

 

XR steunt de Palestijnen omdat de klimaatactivisten van mening zijn dat “het te allen tijde het juiste is om solidair te zijn me zij die onderdrukt worden”. Daarnaast meent de actiegroep dat de “onderdrukking” van de Palestijnen gebeurt door hetzelfde systeem dat de klimaatcrisis in stand houdt.

 

Nadat de eigenaar van de Euromast de politie had gebeld moesten de activisten de projectie beëindigen van de aanwezige agenten. De geprojecteerde vlag is ongeveer van 21:00 tot 22:30 uur te zien geweest.