Drie gewonden bij schietpartij tijdens Zomercarnaval in Rotterdam (video)

Bij het Zomercarnaval in Rotterdam zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Een van hen, de vermoedelijke schutter, is neergeschoten door de politie. Het derde slachtoffer, een vrouw, raakte gewond door een val. Drie mannen zijn aangehouden, onder wie de vermoedelijke schutter en het slachtoffer.

 

Rond 21.30 uur werd een man neergeschoten op de kruising van de Coolsingel met de Van Oldebarneveltplaats in het centrum van Rotterdam. De vermoedelijke schutter is daarna neergeschoten door de politie. Hij is daarbij meerdere keren geraakt.

 

Beide slachtoffers zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw raakte gewond toen zij viel terwijl ze weg probeerde te komen van het incident. De festiviteiten die tot 23.00 uur zouden duren werden tijdelijk stilgelegd.

 

Naast de vermoedelijke schutter en het slachtoffer heeft de politie even later nog een derde verdachte aangehouden ter hoogte van de Van Oldebarneveltplaats. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident.

 

Eerder op de dag had ook al een schietpartij plaatsgevonden op de Coolsingel, waar op dat moment de straatparade aan de gang was. Hierbij zou een man een schot hebben gelost en zijn weggerend. Hierbij is niemand gewond geraakt. Volgens de politie lijkt er geen verband te zijn tussen beide incidenten, al wordt dat nog wel onderzocht.

 

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten door agenten, dat is gebruikelijk.