Uithalers betrapt in Rotterdamse Waalhaven: blokken cocaïne blijven achter op straat (VIDEO)

Een terrein in de Rotterdamse Waalhaven lag in de nacht van zaterdag op zondag bezaaid met blokken cocaïne ter waarde van vele miljoenen euro’s, als gevolg van een mislukte actie van drugsuithalers. De politie heeft vijf verdachten aangehouden.

 

De uithalers die voor criminele organisaties drugs uit zeecontainers halen werden rond middernacht ontdekt tijdens hun actie. Hun buit en een vluchtauto zijn daarop in beslag genomen.

 

Even na middernacht lag een tiental blokken cocaïne verspreid over een haventerrein en op de naastgelegen weg. In een gereedstaande vluchtauto, met draaiende motor, stonden nog eens zeker vier bigshoppertassen gevuld met blokken cocaïne.

 

Leden van het Team Bijzondere Bijstand van de douane hebben het terrein doorzocht waar lege koelcontainers worden opgeslagen. Dit type containers wordt vaak gebruikt om relatief kleine partijen cocaïne te verschepen. De drugs zitten meestal verstopt in de koelmotor die aan de container zit.

 

De auto is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Ook zijn de handvatten van de tassen afgesneden en veiliggesteld voor DNA-onderzoek. Nadat leden van het TBB de drugs veilig hadden gesteld zijn deze vernietigd. Politie en Openbaar Ministerie konden zondagochtend nog geen verdere details geven over de hoeveelheid drugs die in beslag zijn genomen.