Rotterdamse politie stuit op wapenarsenaal en grondstoffen voor drugs

In een onderzoek naar wapenhandel heeft de Rotterdamse politie dinsdag bijna veertig vuurwapens in beslag genomen, de helft daarvan zijn automatische wapens. Ook werden meer dan honderd jerrycans gevonden met vloeistoffen voor de productie van synthetische drugs. Vijf mannen zijn aangehouden.

 

Het onderzoek, dat meer dan een half jaar duurde, begon met een tip aan het Team Criminele Inlichtingen van de politie naar de handel in vuurwapens. Gedurende het onderzoek ontdekte de politie dat de verdachten zich ook bezig zouden houden met de productie van en de handel in drugs.

 

Dinsdag aan het begin van de middag vielen verschillende arrestatieteams binnen in drie loodsen op een bedrijventerrein in Ridderkerk en in woningen in Rotterdam, Zwijndrecht en Vlaardingen. Vijf mannen werden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Zwijndrecht, een 57-jarige man uit Vlaardingen een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en twee Rotterdammers van 36 en 61 jaar oud. Het vijftal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of de mannen langer in de cel moeten blijven.

 

Later op de dag zijn ook nog twee garageboxen in Ridderkerk en een woning in Hendrik-Ido-Ambacht doorzocht. Bij de doorzoekingen werden 36 vuurwapens, zakken vol munitie, ketamine en amfetamine aangetroffen. Daarnaast werden ook jerrycans met grondstoffen voor drugs aangetroffen. Ook werden meer dan honderd gegevensdragers in beslag genomen, zoals telefoons en laptops. Deze worden onderzocht. Vijf auto’s zijn ook in beslag genomen. Die worden onderzocht op verborgen ruimtes.