Ongeregeldheden rondom bekerfinale PSV – Ajax (video)

Op deze zonnige eerste paasdag vond in de Kuip de bekerfinale plaats tussen PSV en Ajax. Duizenden supporters van beide clubs reisden met treinen, auto’s en bussen af naar Rotterdam. Vanuit Amsterdam werden vier bussen staande gehouden op de A15 bij Rhoon-Portland, dit omdat de supporters in deze bussen de fouillering in Amsterdam hadden omzeild. Na controle door de Rotterdamse politie konden twee bussen alsnog hun weg naar de Kuip vervolgen om de tweede helft bij te wonen. Vanwege drugsbezit van enkele supporters in de andere twee bussen werden zij door de politie Amsterdam opgehaald en terug naar huis begeleid.

 

In andere media verscheen eerder het bericht dat enkele Ajax supporters in het stadion zouden zijn aangehouden, dit is niet het geval. Wel braken vijf Ajax supporters uit naar een familievak met PSV supporters, zij werden door de stewards en politie apart genomen. Hiermee hebben zij de huisregels van de Kuip overtreden, of hier sancties op zullen volgen is nog niet bekend. Bij dit incident raakte twee PSV supporters lichtgewond, zij konden ter plaatse worden behandeld. Ook raakte een agent gewond aan zijn hand, hij moest wel voor controle en behandeling naar het ziekenhuis.

 

Na de wedstrijd, welke door PSV werd gewonnen met 2-1, was het nog enige tijd onrustig bij de bussen. Ajax supporters bekogelden agenten met vuurwerk en een dakluik van een bus. Zij werden de bus ingeslagen door de Mobiele Eenheid en deuren werden door deze ME’ers geblokkeerd. In totaal werden 22 supporters aangehouden voor openlijke geweldpleging, bezit van drugs en/of vuurwerk en het gooien van vuurwerk.