Zwaargewonde bij tweede explosie in 24 uur tijd Rotterdam-Spangen

Een 30-jarige man is afgelopen nacht zwaargewond geraakt nadar er zeer waarschijnlijk een explosief door het raam van zijn woning naar binnen werd gegooid. De explosie vond plaats rond 02:20 uur aan het Piet Paaltjensplein in Rotterdam-Spangen. Vrijwel tegelijkertijd werd er enkele honderden meters verderop een woning beschoten aan de Jan Kobellstraat. Bij dat schietincident raakte niemand gewond.

 

Zo’n 24 uur eerder vond er ook al een explosie plaats in een bedrijfspand aan de Jan Luykenstraat. Dit pand ligt op enkele tientallen meters van de woning aan het Piet Paaltjensplein waar vannacht een explosie plaatsvond. De politie gaat er in beide gevallen vanuit dat er een explosief door het raam is gegooid. Bij de explosie in het bedrijfspand, wat overdags wordt gebruikt als kinderopvang, raakte niemand gewond. De politie onderzoekt of de explosies en het schietincident verband met elkaar houden, vooralsnog geven zij aan dat hier geen aanwijzingen voor zijn. Ook zijn er nog geen verdachten aangehouden.

 

Het politieonderzoek bij de explosie afgelopen nacht in een woning aan de Piet Paaltjensplein.
 

 

Het dichtgespijkerde bedrijfspand aan de Jan Luykenstraat waar in de nacht van vrijdag op zaterdag ook een explosie plaatsvond.