Demonstratie tegen vreugdevuurverbod Vlaardingen

Vandaag hield Marktbuurt Vlaardingen een demonstratie, omdat de gemeente Vlaardingen wederom het vreugdevuur in Vlaardingen verboden heeft. Waar gemeentes als Den Haag, Amsterdam en Delft wel een vergunning willen verlenen voor de traditionele vreugdevuren, mits haalbaar met de geldende coronamaatregelen, laat gemeente Vlaardingen het afweten. Het laatste vreugdevuur in de gemeente dateert inmiddels alweer uit 2018.

 

In Vlaardingen kwamen tientallen mensen af op de demonstratie. De groep werd toegesproken door de organisatie en Ron Broers van Fractie Boers gemeenteraad Vlaardingen. Vervolgens trok de groep middels een wandeltocht door de binnenstad van Vlaardingen, waarbij zij op onder andere de Broekweg, de Maassluissedijk en bij de kerstboom voor het gemeentehuis een rouwkrans neerlegde. De demonstratie werd begeleid door de Mobiele Eenheid.

 

Vooraf had de gemeente laten weten aan Marktbuurt Vlaardingen dat muziek en drank strikt verboden waren tijdens de demonstratie. Om de regels kracht bij te zetten dreigde de gemeente met zware boetes van 5000 tot 25.000 euro en een verbod van twee maanden voor het organiseren van evenementen. Later werd enkel een uitzondering gemaakt voor het nummer 1 team 1 taak van Outsiders en de Kraaien.