Douane onderschept 6237 kilo cocaïne in 10 dagen tijd in Rotterdamse haven

Tijdens een controle heeft de douane gisteravond in de Rotterdamse haven een enorme partij cocaïne van 4178 kilo weten te onderscheppen. De drugs zaten verspreid over twee containers met big bags waarin soja zat. De container was afkomstig uit Paraguay en was overgeladen op een ander schip in Uruguay. De soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

 

Afgelopen week werden ook twee partijen onderschept. Op dinsdag werd 529 kilo aangetroffen aan de bakboordzijde van het ruim van de MS Trudy welke lag afgemeerd aan de Merwehaven. In het ruim van het schip werden pakketten en plastic aangetroffen. Er werden 29 grotere pakketten met daarin 10 pakken van 1 kilo aangetroffen, een pakket met 9 blokken van 1 kilo en ook 46 pakketten met daarin pakketten van 5 kilo. De boot was geladen in Brazilië en was na lossingen in Duinkerken en Antwerpen voor de laatste lading aangekomen in Rotterdam. Een dag later werd in de Rotterdamse haven een partij verdovende middelen van 600 kilo tussen de ananassen aangetroffen. De container was afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een bedrijf in het Westland, dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

 

Afgelopen donderdag maakte het Openbaar Ministerie van Rotterdam ook bekend dat een week eerder een vondst gedaan was van 930 kilo. De lading cocaïne zat verstopt tussen gebruikt frituurvet en was afkomstig uit Curaçao. De bestemming van de container was een bedrijf in Ter Aar, zij hebben vermoedelijk niets met de drugssmokkel te maken.

 
Archieffoto: