Nieuwe aanhoudingen in zaak Zwijndrechtse ‘koffermoord’

In het onderzoek naar de ‘koffermoord’ in Zwijndrecht zijn vandaag nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 18 en 20 jaar oud uit Zwijndrecht. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het levensdelict op de 29-jarige Manuel Alvarez en het wegmaken van zijn lichaam. Zij zitten, net als de eerdere aangehouden 25-jarige mannelijke verdachte in volledige beperkingen en mogen enkel contact hebben met hun advocaat. Zijn voorarrest werd vorige week met drie maanden verlengd.

 

Toen agenten woensdag 28 juli afgingen op een melding van een vechtpartij in de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht, bekende de 25-jarige verdachte een levensdelict gepleegd te hebben. De man werd aangehouden en in de woning vond forensisch onderzoek plaats. Er werden bloedsporen aangetroffen en een voorwerp dat mogelijk werd gebruikt bij het delict, maar van een slachtoffer ontbrak ieder spoor. Op basis van de bekentenis van de man volgt daarna een groot onderzoek in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Maandag 2 augustus doen agenten een lugubere vondst op een parkeerplaats aan de Aalbersestraat in Dordrecht. In een grijs blauwe Opel Meriva worden in de kofferbak koffers gevonden met delen van een stoffelijk overschot. Later blijkt dat het lichaam is van de vermiste Manuel Alvarez uit Zwijndrecht. Op de Zevenkampse Ring in Rotterdam wordt vervolgens enkele dagen groot forensisch onderzoek gedaan. Buurtbewoners hebben hier eerder een man met koffers gezien, vermoedelijk de koffers waar het lichaam van Manuel Alvarez in zat.

 

Vorige week heeft het Openbaar Ministerie laten weten dat de 25-jarige verdachte en het slachtoffer mogelijk een conflict hadden met elkaar, verder willen zij nog niets over de zaak kwijt. De eerste pro forma zitting staat gepland voor 3 november.