Wederom woning gesloten Alblasserdam inzake ‘vergisontvoering’

De gemeente heeft vanavond wederom een woning gesloten in Alblasserdam. De bewoners van de woning aan de Merelstraat staan in relatie met de bewoners van de eerder gesloten woning aan De Boezem. Het oorspronkelijke doelwit van de vergisontvoering in Cruquius zou daar woonachtig zijn. De man heeft zich afgelopen week zelf gemeld bij de politie. De sluiting van de woning is om de veiligheid te waarborgen. Een politieauto is aanwezig in de straat om permanent toezicht te houden.

 

De woning aan de Boezem kan gelinkt worden aan de bedrijven die gevestigd zijn in het bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht. Dit bedrijfspand was eerder doelwit van een mislukte brandstichting en werd met een politiecamera bewaakt. Zaterdagochtend omstreeks half vier reed een auto het leegstaande pand binnen en brandde het gebouw volledig uit. De brandstichting houdt zeer waarschijnlijk verband met een onderschepte lading cocaïne van 1899 kilo in de Antwerpse haven op 28 juli dit jaar.

 

De eigenaar van de bedrijven die in het pand in Zwijndrecht gevestigd zitten is vermoedelijk het doelwit geweest van de eerdere ontvoering in Cruquius. Op de Spaarneweg werd donderdag 5 augustus rond 18:00 uur een 56-jarige Hoofddorper ontvoerd. Diezelfde avond omstreeks 19:45 uur wist de politie wel zes verdachten aan te houden in de buurt van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie mannen van 22, 22 en 30 jaar uit Rotterdam, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Van hen allen is het voorarrest met twee weken verlengd. Zondag 8 augustus werd op de Nijverheidsstraat in Gouda de rode Mercedes Vito bus teruggevonden, welke bij de ontvoering gebruikt was. Echter was er nog geen spoor van de ontvoerde man. In de nacht van woensdag 11 augustus op donderdag 12 augustus werd de vermiste man aangetroffen in een woonwijk in Delft. Hij bleek in de omgeving uit een auto te zijn gezet.