Woning Alblasserdam gesloten inzake vergisontvoering

De loco burgemeester van Alblasserdam heeft op grond van artikel 175 van de Gemeentewet een woning gesloten in Alblasserdam. Vanwege de handhaving van de openbare orde en/of ter beperking van gevaar houdt de politie toezicht. De gemeente zelf wil geen toelichting geven waarom dit besluit genomen is.

 

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

 

Wel kan de woning gelinkt worden aan de bedrijven die gevestigd zijn in het bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht. Dit bedrijfspand was eerder doelwit van een mislukte brandstichting en werd met een politiecamera bewaakt. Zaterdagochtend omstreeks half vier reed een auto het leegstaande pand binnen en brandde het gebouw volledig uit. De brandstichting houdt zeer waarschijnlijk verband met een onderschepte lading cocaïne van 1899 kilo in de Antwerpse haven op 28 juli dit jaar.

 

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

 

De eigenaar van de bedrijven die in het pand in Zwijndrecht gevestigd zitten is vermoedelijk het doelwit geweest van de eerdere ontvoering in Cruquius. Op de Spaarneweg werd donderdag 5 augustus rond 18:00 uur een 56-jarige Hoofddorper ontvoerd. Diezelfde avond omstreeks 19:45 uur wist de politie wel zes verdachten aan te houden in de buurt van het Vogelplein in Gouda. Het gaat om drie mannen van 22, 22 en 30 jaar uit Rotterdam, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Van hen allen is maandag het voorarrest met twee weken verlengd.

 

Zondag 8 augustus werd op de Nijverheidsstraat in Gouda de rode Mercedes Vito bus teruggevonden, welke bij de ontvoering gebruikt was. Echter was er nog geen spoor van de ontvoerde man. In de nacht van woensdag 11 augustus op donderdag 12 augustus werd de vermiste man aangetroffen in een woonwijk in Delft. Met tape om zijn hoofd en handen belde de man aan bij een portiekwoning. Hij bleek in de omgeving uit een auto te zijn gezet. De man is inmiddels herenigd met zijn familie.

 

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

 

De politie liet zaterdag 14 augustus weten dat het mogelijke subject van de vergisontvoering zich afgelopen week gemeld heeft. Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de zaak, hierbij wordt nauw samengewerkt met het team uit Noord-Holland. Zowel het Openbaar Ministerie als de politie doen verder nog geen mededelingen over de zaak.