Rotterdams stadhuis extra beveiligd na bedreigingen Feyenoord City

Burgemeester Aboutaleb heeft dinsdagavond een uur voor aanvang de vergadering over Feyenoord City afgelast. Dit besluit nam hij nadat er dinsdag aan het einde van de middag bedreigingen tegen het stadhuis zelf zijn geuit. Afgelopen week werden ook al meerdere betrokkenen geïntimideerd en bedreigd. Vanwege mogelijke ongeregeldheden wordt het Rotterdamse stadhuis sinds dinsdagavond bewaakt door de Mobiele Eenheid, in de nacht werd dit overgenomen door de zwaarbewapende bewakingseenheid. De lokale driehoek is van plan hard op te treden bij ongeregeldheden.

 

Dinsdagavond zou een gesprek plaatsvinden tussen de Gemeente Rotterdam en de directie van Feyenoord over de plannen omtrent Feyenoord City, het nieuw te bouwen stadioncomplex waar ook voetbalclub Feyenoord haar thuiswedstrijden zal spelen. In de avond zouden onder andere Feyenoord directeur Mark Koevermans en een investeerder van Feyenoord City aan het woord komen. Ook diverse inspreekmomenten die deze week zouden plaatsvinden met onder andere supporters van de club zijn komen te vervallen. Woensdag beraden de fractievoorzitters en burgemeester Aboutaleb zich over verdere stappen.

 

Een deel van de aanhang van Feyenoord verzet zich stevig tegen het nieuw te bouwen stadioncomplex aan de Maas. Afgelopen weekend kreeg architect Ard Buijsen, welke in het begin betrokken was bij het project, bezoek van in het zwart geklede tegenstanders. Ook tijdens de laatste competitiewedstrijd Feyenoord-RKC Waalwijk uitte een deel van de supporters hun onvrede en drongen zij het stadion binnen.