Gemeente Rotterdam wil politiestaking voorkomen tijdens Feyenoord-Ajax

De politievakbonden hebben hun leden opgeroepen om vanmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur het werk neer te leggen tijdens de klassieker Feyenoord-Ajax die om 14:30 uur gespeeld wordt in de Rotterdamse Kuip. De vakbonden zijn het zat dat er nog altijd geen cao-politie is, omdat het (demissionair) kabinet hier geen moeite voor doet. Ook zijn zij het niet eens dat het merendeel van de agenten nog altijd niet is gevaccineerd tegen Covid-19.

 

Agenten staan in de frontlinie en krijgen veel voor hun kiezen. Afgelopen zaterdag ging het flink mis in Rotterdam en Barneveld. Politiemensen werden belaagd met onder andere vuurwerk en flessen en meerdere agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

 

De gemeente Rotterdam heeft een kort geding aangespannen om de staking te voorkomen. De spoedprocedure dient om 11:00 uur. Of de wedstrijd Feyenoord-Ajax om 14:30 uur door kan gaan is nog niet duidelijk, de gemeente Rotterdam wilde daar nog niet op reageren.

 

Update

De gemeente Rotterdam heeft het kort geding bij de rechtbank doorgezet. Vanwege het gevaar vragen zij de rechtbank uitspraak te doen. De spoedprocedure is om 11:15 uur van start gegaan. Tijdens het kort geding laat politiechef Fred Westerbeke weten dat de klassieker Feyenoord-Ajax wordt afgelast wanneer de politiestaking doorgaat. De wedstrijd staat voor 14:30 uur op het programma en wordt in de Kuip zonder publiek gespeelt.

 

Het gesprek dat locoburgemeester Bert Wijbenga eerder deze ochtend had met de politiebonden had niet het gewenste resultaat. De bonden eisen vandaag nog in gesprek te gaan met het kabinet over een mogelijke doorbraak voor een nieuwe politie-cao.

 


Archieffoto