Drie explosies in twee uur tijd in Rotterdam

Het is rond 01:30 uur afgelopen nacht als een nog onbekend persoon iets door de brievenbus duwt van Feyenoord-Café The Hide Away aan het Kreekplein op Rotterdam-Zuid. Kort hierop volgt er een enorme knal. De deur van het café is ontzet, ramen gebarsten en stukken van de gevel liggen op straat.

 

Nog geen twintig minuten laten worden bewoners van een portiekflat aan de Forelstraat in Rotterdam-Hoogvliet ruw gewekt door een explosie. Diverse ramen en deuren in het gebouw zijn gebarsten en ontzet. Geen van de bewoners raakt hierbij gewond.

 

Eén uur later is het wederom raak, dit keer in Rotterdam-Schiebroek. Het is 03:00 uur als ook hier een explosie plaatsvindt in een Portiekflat. De ramen aan zowel de voor als achterzijde van het trappenhuis liggen in vele duizenden stukjes. Ook bij dit incident raakt wonderwel niemand gewond, wel is de schade aanzienlijk.

 

Twee dagen geleden, op woensdag 5 mei, was het ook al raak bij Feyenoordcafe ’t Haantje aan de Bierens de Haanweg in Rotterdam-Lombardijen. Er zijn sterke aanwijzingen dat het hier om een vuurwerkbom. De explosie veroorzaakte flinke schade, maar er vielen geen gewonden. Beide cafe’s zijn op last van de Burgemeester voor twee weken gesloten. De forensische opsporing heeft op alle locaties onderzoek gedaan.