Politie beëindigt illegaal feest in Maassluis, jongeren vluchten het metrospoor op

Zaterdagavond 1 mei kwam er bij de politie informatie binnen van een illegaal feest op straat aan de Schenkeldijk bij Maassluis. Op sociale media werd onder jongeren een oproep gedeeld om naar het feest te komen.

 

Volgens de oproep zou het feest om 21.45 uur beginnen. De politie was op dat tijdstip op de locatie, hierdoor gingen jongeren daar niet samenscholen. Toen de situatie rustig was ging de politie weg. Omstreeks 23.30 uur kwam er een melding binnen dat de jongeren alsnog aan het feesten waren op straat, het feest vond plaats bij De Zeven Meren aan de Schenkeldijk op de grens van Maassluis en Hoek van Holland.

 

De politie is ter plaatse gekomen waarop de jongeren gingen rennen. Meerdere jongeren renden het metrospoor op wat levensgevaarlijk is aangezien de metro reed. Daarnaast splitsten de groepen jongeren zich op waardoor het een ‘kat en muis spelletje’ werd tussen de politie en de jongeren.

 

Uiteindelijk werd met behulp van diverse politie-eenheden en de Koninklijke Marechaussee een groot deel van de groep ingesloten waarop de politie de jongeren kon controleren. Van meerdere jongeren en scooterrijders zijn de gegevens genoteerd, hierna werden de jongeren naar huis gestuurd. De overige jongeren zaten verstopt in de bosschages of liepen over het spoor. De metro’s hebben tijdelijk met een last gereden.

 

Volgens de jongeren ter plaatse zijn er boetes uitgeschreven. Echter laat de politie weten geen bekeuringen te hebben uitgeschreven, ook zijn er geen aanhoudingen verricht.