Veel politie op straat na onduidelijkheid avondklok

Een aantal personen protesteerde dinsdagavond op de Binnenrotte, ter hoogte van de Markthal, in Rotterdam tegen de avondklok. De politie en de Mobiele Eenheid waren in groten getale aanwezig om te handhaven op de avondklok, ondanks berichten in de media van terughoudendheid met boetes. Meerdere personen werden uiteindelijk bekeurd voor het overtreden daarvan.

 

Eerder vandaag diende de door Viruswaarheid aangespannen zaak tegen de Staat. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat de avondklok per direct moest worden opgeheven. De staat tekende hierop hoger beroep aan en vroeg het Hof middels een speciale spoedprocedure het vonnis uit te stellen. Die spoedprocedure diende uiteindelijk vanavond, nadat het wrakingsverzoek van de vertegenwoordigers van Viruswaarheid, door drie rechters werd afgewezen.

 

De rechter vond uiteindelijk het belang van de staat zwaarder wegen en besloot de avondklok van kracht te laten totdat de zaak in hoger beroep inhoudelijk besproken is. Dit hoger beroep dient vrijdag, de uitspraak zal enkele dagen later zijn.