Douane onderschept voor 309 miljoen euro aan cocaïne in Rotterdamse haven

In een tijdbestek van vier dagen heeft de Douane in de Rotterdamse haven in totaal 4128 kilo cocaïne onderschept. De partij heeft een straatwaarde van ruim 309 miljoen euro.

 

Afgelopen zaterdag werd bij een controle de eerste partij van 208 kilo cocaïne aangetroffen in een verder lege container. Ook werden vier verdachten aangehouden, het gaat om twee mannen van 19 en 22 jaar uit Rotterdam, een Amsterdammer van 28 jaar en een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De rechter-commissaris heeft vandaag beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. In een container met bananen die afkomstig was uit Ecuador trof de Douane een grote partij verdovende middelen aan van in totaal 2371 kilo.

 

Maandag werd er 1 kilo cocaïne aangetroffen in een verder lege container door douaniers. Dinsdag werden er twee partijen aangetroffen. In een container geladen met bosbessen trof de Douane een partij van 42 kilo aan, later werd er in een container die geladen was met bananen nog eens 1506 kilo aangetroffen.

 

Archieffoto: