Douane onderschept voor ruim 144 miljoen euro cocaïne in Rotterdamse haven

De Douane heeft de afgelopen vier dagen meerdere partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal ging het om zes partijen van in totaal 1949 kilo met een waarde van ruim 144 miljoen euro.

 

Afgelopen maandag werd de eerste en grootste partij gevonden, het ging om 1050 kilo met een waarde van 78 miljoen. Tientallen rolkoffers met haarproducten werden aangetroffen op een zeeschip dat afkomstig was uit de Dominicaanse Republiek, de container was afkomstig uit de VS. De container was overgeladen in Panama en bestemd voor een bedrijf in Nijmegen. Woensdag was het weer raak en werden twee partijen ontdekt in containers afkomstig uit Ecuador en de Dominicaanse Republiek. Tussen de bananenpuree werden in de container uit Ecuador 26 pakketten gevonden en in de container met medische hulpmiddelen uit de Dominicaanse republiek werden 16 sporttassen met in totaal 395 pakketten cocaïne aangetroffen. De containers waren bestemd voor bedrijven in Zwitserland en Hoogvliet.

 

Vandaag werden er wederom drie partijen met een totale waarde van 35 miljoen aangetroffen. Dit keer ging het om containers met medische goederen, diepgevroren kip en medicijnen. De container met medische hulpmiddelen was op 1 december al binnengekomen en was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, de container was bestemd voor een bedrijf in België. De andere twee containers kwamen van een zeeschip afkomstig uit Brazilië, dat via Tanger de Rotterdamse haven bereikte en waren bedoeld voor bedrijven in Zwitserland en België.

 

Geen van de bedrijven waar de containers voor bestemd waren lijken iets met de drugssmokkel te maken te hebben.

 

Archieffoto: