Tweede poederbrief bezorgd in Rotterdam

Ook bij het Algemeen Dagblad (AD) aan het Delftseplein in Rotterdam is vandaag een poederbrief afgeleverd. Het pakketje is veilig gesteld door Team Explosieven Verkenning van de politie en wordt nader onderzocht.

Eerder vandaag werd ook al een poederbrief bezorgd bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam klik hier voor het artikel. Ook werden op andere plaatsen in Nederland poederbrieven bezorgd . De eerste brief werd aangetroffen bij de drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best . In Amsterdam was het raak bij het INIT gebouw aan de Jacob Bontiusplaats waar onder andere de redacties van Het Parool en de Volkskrant zitten . Ook werden poederbrieven aangetroffen in een kantoorpand aan de Overschiestraat en bij hotels aan de Spuistraat en het Kattengat in Amsterdam . Ook in Amersfoort werd bij het Nederlands Dagblad een poederbrief afgeleverd .

 

De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven en kijkt of er een verband is tussen de diverse poststukken. Bij het aantreffen van de brieven op de verschillende locaties zijn geen gewonden gevallen .