Griekse godin prijkt op Rotterdamse woning

Zes dagen lang zijn straatartiesten Mister Copy uit Zuid-Afrika en BeNeR1Graffiti uit Duitsland bezig geweest met het kunstwerk op de Vinkenbaan op Rotterdam-zuid.

 

Op de gevel van de woning van de voormalig graffiti artiest Martijn pronkt nu het portret van de Griekse godin Aphrodite. Initiatiefnemers van het project zijn Tariq Nazzal en Joey Groeneweg van het Open Art Museum. Zij zagen de kale muur en belden brutaal bij de eigenaar van de woning aan die direct enthousiast was.

 

In het werk Aphrodite zitten 60 uur werk. Allereerst werd er een zogenaamde “Doodle Mapping” uitgezet op de muur. Sommige straatartiesten gebruiken deze methode voor het uitzetten en inkleuren van het werk. De muurschildering is een moderne weergave van de Griekse godin Aphrodite. Schoonheid, verleiding, lust en liefde zijn de elementen die worden uitgebeeld bij het bekijken van deze muurschildering. De kunstenaars kozen ervoor om een ​​vrouw in moderne stijl af te beelden die haar toeschouwers vertrouwd maakt, waar ze zich kunnen verhouden tot het model en alle elementen om haar heen, die haar verhaal compleet maken. Deze muur maakt deel uit van een serie van kunstenaar Mister Copy.