Rotterdamse Jolanda speelt voor Sinterklaas

Speelgoed, knutselspullen, strooigoed, chocoladeletters, inpakpapier, het maakt niet uit waar je kijkt, het hele huis op Rotterdam-Zuid staat vol. Voor Jolanda Hoogenboom is het normaal geworden, zij helpt alweer voor het achtste jaar op rij gezinnen die zelf geen geld hebben om Sinterklaas te kunnen vieren.

 

Daar sta je dan in een speelgoedwinkel achter een moeder die niet voldoende geld heeft voor twee schoencadeautjes. Het greep haar zo aan dat ze het bedrag betaalde en er de hele dag aan moest denken. Diezelfde avond begon ze een actie onder de naam “Sint voor elk kind”. De oproep op Facebook zorgde ervoor dat 2500 kinderen toch pakjesavond konden vieren.

 

Inmiddels is dit alweer het achtste jaar dat Sint Jolanda samen met zo’n 25 vrijwilligers wekenlang in de weer is om alle cadeautjes te sorteren en in te pakken. “Geen kind mag het gevoel krijgen vergeten te worden door Sinterklaas”, zegt Jolanda. De teller staat dit jaar al op 10.045 kinderen, mede door de Corona crisis zijn er dit jaar meer aanmeldingen. Ieder kind krijgt straks drie cadeautjes, een chocoladeletter en zakje strooigoed. Zonder donaties, sponsoracties en vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn.

 

Heb jij nog mooi (tweedehands) speelgoed of wil je financieel bijdragen aan dit geweldige initiatief, neem dan contact op met onze redactie via redactie@010fotograaf.nl