Grote onrust bij schietpartij Rotterdam-Zuid

Afgelopen nacht is er geschoten aan de Havikhorst in Rotterdam-Zuid. Ter plaatse waren geen kogelinslagen zichtbaar, ook was er geen sprake van gewonden. De politie stelde tenminste zeven hulzen veilig. Voor het portiek ging de politie in gesprek met een man, de man werd vervolgens gefouilleerd en de politie heeft de woning van de man doorzocht. In de woning waren een tiental mensen aanwezig, waaronder enkele kinderen. Zij werden verzocht de woning te verlaten wat voor overlast op straat zorgde.

 

Enige tijd later kwamen er meerdere mensen af op het incident. De sfeer werd grimmig en de politie moest ingrijpen. Hierbij maakte zij gebruik van een politiehond. Er werden zeker drie mannen aangehouden, een aanhouding ging gepaard met veel verzet. Nadat de mannen waren aangehouden keerde de rust langzaam terug in de straat.

 

Update 25 oktober

De drie mannen die vrijdag op zaterdagnacht bij het incident werden aangehouden zijn allen afkomstig uit Rotterdam en in de leeftijd van 25, 30 en 32 jaar. De mannen van 30 en 32 jaar zijn na verhoor vrijgelaten, de 25-jarige man zit nog vast. Wat de aanleiding voor de schietpartij is geweest wordt nog onderzocht door de politie.