Dode en zwaargewonde bij schietpartij Ridderkerk (video)

Aan de Vechtstraat in Ridderkerk is een auto beschoten, het voertuig is gevonden aan de Oostdijk in Rotterdam. Een slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, het tweede slachtoffer is ter plaatse overleden. In het voertuig zijn meerdere kogelgaten zichtbaar.

 

De politie is bezig met forensisch onderzoek op zowel de Vechtstraat in Ridderkerk als op de Oostdijk in Rotterdam. Eerder vandaag werd een auto beschoten waarbij een persoon om het leven kwam en een tweede persoon zwaargewond raakte. Inmiddels zijn meerdere hulzen veiliggesteld.

 

Aanhoudingen

Zojuist heeft de politie bekend gemaakt dat er twee personen zijn aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij eerder deze dag aan de Vechtstraat/Oostdijk.

 

Identiteit

De bijrijder in de auto kwam vanmiddag om het leven. Het is de 30-jarige Aziz Bastam uit Oud-Beijerland. De 32-jarige bestuurder komt eveneens uit Oud-Beijerland. Hij raakte zwaargewond.

 

Update 21-10-2020

Woensdagochtend werd ook een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Breda. Wat zijn rol in deze zaak is geweest wordt nog onderzocht. De 32-jarige vrouw uit Rotterdam is afgelopen zondag vrijgelaten, zij is nog wel verdachte in de zaak.

 

Update 23-10-2020

De Rechter-Commissaris heeft vandaag besloten dat zowel de 26-jarige man uit Breda als de 33-jarige man uit Rotterdam 14 dagen langer vast blijven zitten. De man uit Breda wordt verdacht van moord dan wel doodslag op de 30-jarige Aziz en poging daartoe op de 32-jarige bestuurder. De aanleiding van de schietpartij is mogelijk een mislukte drugsdeal. Beide verdachten worden om die reden verdacht van handel in verdovende middelen.