Man doodgeschoten voor woning in Rotterdam-IJsselmonde (video)

Op de Bramentuin in Rotterdam-IJsselmonde is iets na 07:00 uur een man neergeschoten. Hulpdiensten hebben nog gereanimeerd maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwonden.

 

Agenten hebben kort na de schietpartij twee verdachten aangehouden op de Dordtsestraatweg. Een getuige zag daar een bestuurder de macht over het stuur verliezen en tegen een andere auto knallen, waarna twee jongens uit het voertuig vluchtten. Toegesnelde agenten konden de jongens meteen inrekenen. Het gaat om een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Capelle a/d IJssel.

 

De Forensische Opsporing (FO) van de politie verricht sporenonderzoek en ook spreken rechercheurs met getuigen. Inmiddels is bekend dat het dodelijke slachtoffer een 30-jarige man betrof.

 

Identiteit
Het slachtoffer van de liquidatie aan de Bramentuin in Rotterdam betreft de 30-jarige Merwin Frans. Het slachtoffer was geen onbekende van de politie. In 2016 stond hij nog voor de rechter omdat hij verdacht werd van het gooien van tegels, stenen en bierflessen naar voertuigen. https://t.co/gXlWXH7RL1

 
Update (04-06-2020)
De hechtenis van de 2 verdachten van de dodelijke schietpartij aan de Bramentuin is met 14 dagen verlengd. Het tweetal wordt verdacht van moord. De 2 auto’s die werden gebruikt bij de vluchtpoging waren beiden afkomstig van diefstal.