Schade door explosie bij eerder beschoten woning in Rotterdam (video)

Vannacht heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West. Er is veel schade en ook de ruiten van omliggende panden zijn beschadigd. Er zijn geen gewonden.

 

De oorzaak van de explosie, die rond 02.30 uur plaatsvond op de begane grond, is nog onbekend. Wel werden er vorige week op dezelfde woning nog zeker 6 kogels afgevuurd. Het pand is toen door de burgemeester gesloten.

 

Getuigen zagen na de explosie een auto wegrijden. Agenten in Amsterdam kwamen de auto op het spoor en hebben twee inzittenden aangehouden. Of zij inderdaad betrokken waren bij de explosie wordt onderzocht.

 

Ook meldt de politie dat dit incident wordt meegenomen in een groter onderzoek vanwege diverse beschietingen de laatste tijd in de Maasstad.

 

Update (18-05)
De verdachten die vannacht in Amsterdam zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de explosie aan de Jagthuisstraat in Rotterdam, zijn een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam. Twee woningen in Amsterdam zijn doorzocht.

 

De schrik in de buurt is na het tweede incident groot. Er worden in de omgeving van de Jagthuisstraat mobiele camera’s geplaatst en de politie zal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn.